18 Ekim 2018 Perşembe

1. Oyun Labirent Oyunu

1. Oyun Labirent Oyunu


Duvarlara değmeden başlangıç noktasından bitiş noktasına gidilecektir. Arada çıkan bonuslarla ekstradan hak ve puan artırması yapabilirsiniz. Oyunu tasarlarken hareket kodlarına ayrıca özen gösteriniz. Unutmayınız ki aynı kod birden fazla şekilde yazılabilir :)

Oyunumuzdan Kare:





Top karakterine ait scratch kodları:

1. Kısımda süre değişkeni 40 olarak ayarlanmış ve sürekli olarak bir saniyede bir kez azaltma yaparak oyuna süre eklenmiştir. Ayrıca süre 0 olduğunda oyunun bitme kodları yazılmıştır. Bu kod bütün süre konulacak oyunlarda kullanılabilir.

2. Kısımda başlangıç konumu belirtilmiş ve top sürekli siyaha değecek mi? koşuluyla sorgulatıp değince canı 1 azaltıp topu tekrar başlangıç konumuna gönderdik. Ayrıca canın bitmesi durumunda oyunun tamamen bitmesi kodları yazılmıştır.

3. Kısımda topun sürekli hareketi için gerekli kodlar yazılmıştır. Koordinat sisteminden bildiğimiz üzere; x artınca sağa doğru, x azalınca sola doğr, y artınca yukarı doğru ve y azalınca aşağı doğru gidiş sağlanmaktadır. Ayrıca bu kodun farklı bir versiyonunu dersimde bahsetmiştik. Unutanları hayr ile yad ediyorum :):)

Bonus Olan Elma Nesnesine (Kuklasına) Ait Kodlar


Bu kısımda ilk başlangıç noktasını biz belirledik. Bundan sonra oyunun herhangi bir noktasında rastgele çıkmasını istediğimiz için kodları bu şekilde yazdık. Ayrıca dekordaki duvarlara denk gelirse tekrar kendisine siyah yani duvar üstü dışında bir yer bulması için eğer koduyla kontrol ettik. Sahnemiz -240 ile 240 arasında genişliğinde -180 ile 180 arasında olmasına rağmen çok köşelere kaçmasın diye daha içeriden bir konum belirledik.

Unutmayın ki kendi başınıza denemedikten sonra kodları ezberlemek işinizi zorlaştıracaktır. Kodların nerede ne yaptığına dikkat edin. 

Engele (Dinazora) Ait Kodlar




Sürekli yatayda hareket edecektir. (bunu daha işlevsel bir şekilde yapacağımız oyunlarda var. Örneğin balık yeme oyununda yengece yazılan yatay hareket kodu.) Topa değince -3 puan ekleyerek puanını azaltacaktır.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"EUROPACOODWEEK-AVRUPA KOD HAFTASI" ETKİNLİĞİNE BAŞVURDUK

 2019 yılında dünya genelinde 80'den fazla ülkede 4,2 milyon insan AB Kod Haftasına katıldı. Katılımcıların %49'u kadınlar ve genç k...