14 Mayıs 2019 Salı

ARDUNİO GİRİŞ

Ders 1: Ardunio Nedir?

1. Ardunio açık kaynak kodlu programlanabilir bir elektronik karttır. 

2. Ardunio temel olarak devre kartı, işlemci, derleyici ve derlenen programları işlemciye yükleyen araçlardan oluşur. Scratch ile göstermek için S4A, mblock, Ardunio IDE programlamları ardunio dersleyicileridir. S4A ve mblock block tabanlıdır. Ardunio IDE C dilini kullanır.
3. Ardunio açık kaynak kodlu olmasından kaynaklı bir çok kütüphaneye sahiptir. Hazır kod örneklerine bakarak çalışmalarınıza başlayabilirsiniz.
4. Basit gibi görünsede elektronik bilgisi gerekmektedir. Birçok video ve yazılarda detaylı bilgiler ile ilerleyebilirsiniz ama mantığını anlamanız için temel düzeyde elektronik öğrenmek fayda sağlayacaktır.
5. Usb kablosu ile bilgisayara bağlayıp gerkeli programları kurup çalışmaya başlayabilirsiniz.
Ardunio ile Neler Yapılabilir?
Aslında sınırı siz belirliyorsunuz. Akıllı ev otomasyonları, engelden kaçan araçlar, drone, ölçüm cihazları, alarm sistemleri gibi birçok proje üretebilirsiniz. Analog ve dijital girişleri sayesinde analog ve dijital verileri işleyebilirsiniz. Dışarıdan veri alabilir dışarıya veri gönderebilirsiniz.
Nasıl Başlanır?
Güvenilir bir yerden ardunio başlangıç seti alarak giriş yapabilirsiniz. Basitten zora giden örnekler ile ilerleme sağlayabilirsiniz.
NOT: Ardunio için bir çok kart çeşidi mevcuttur. Ardunio Uno R3 modeli işinizi görecektir. İleride ihtiyacınıza göre giyilebilir teknoloji ya da görüntü ağırlıklı bir proje için tercih edeceğiniz ardunio çeşidi farklı olacaktır.(ALINTIDIR)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"EUROPACOODWEEK-AVRUPA KOD HAFTASI" ETKİNLİĞİNE BAŞVURDUK

 2019 yılında dünya genelinde 80'den fazla ülkede 4,2 milyon insan AB Kod Haftasına katıldı. Katılımcıların %49'u kadınlar ve genç k...